Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Nu vill alla ha en personlig tränare

Publicerad: 23 januari 2013, 07:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

Funktionell träning, mer fokus på hälsa – och personlig träning. Det är några av träningstrenderna 2013, spår gymkedjorna.


Ämnen i artikeln:

SatsFriskis Svettis

– Folk tränar för att må bra, snarare än att se bra ut. Att ha en personlig tränare är en av trenderna som fortsätter.

Det säger Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness. Han tror att hälsotrenden kommer att hålla i sig under 2013 och säger att det har blivit viktigare att vara sund än snygg.

Träningsformen Crossfit – högintensiv styrke- och konditionsträning, som blivit populär de senaste åren – tror Magnus Wilhelmsso­n är på väg bort.

– Crossfit har fått sig en rejäl släng på grund av skadorna, det är för eliten, inte för dem som inte är vana. Trenden fortsätter att hålla i sig i högst två år, säger han.

Friskis & Svettis satsar på att bredda utbudet med upp­byggande och återhämtande träning under 2013. Det nya passet ”Soft” är till för dem som vill ta det lite lugnare. Personlig träning är också en nyhet inför våren.

Eva Lundström, nordisk marknadschef på Sats, ser också att personlig träning blir allt mer populärt.

– Man ser resultat och man lär sig hur man tränar på rätt sätt. Jag tror att folk gillar det för att det är mer fokuserad träning.

Andra trender inför 2013 är funktionell och enkel effektiv träning, enligt Eva Lundström.

– Vi har precis börjat med ett koncept med 30 minuters träningspass och de är väldigt populära. Jag tror att många gillar att man kan kombinera till exempel löpning med ett kortare pass.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SatsFriskis Svettis

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.