Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

NK pudlar efter Lernströms ilska

Publicerad: 13 September 2016, 14:06
Uppdaterad: 13 September 2016, 14:09

NK:s skyltdocka fick Per Lernström att se rött – nu har dockan skrotats.


Ämnen i artikeln:

NK

I ett inlägg på Instagram går Per Lernström till frän attack mot NK. Anledningen är en skyltdocka som Idol-programledaren anser är alldeles för smal.

– Man blir besviken. De har ett stort ansvar att ta sig ifrån den här knaskroppshetsen, säger Pär Lernström till Expressen.

Nu svarar NK på kritiken och gör en pudel.

– Vi vill ta ansvar för hälsosamma ideal och föregå med gott exempel. I det här fallet var det en nyöppnad avdelning som använde en egen skyltdocka som avbildar ideal vi inte vill representera. Tyvärr har vi missat att dockan användes men vi är tacksamma att Per uppmärksammade detta, säger Hanna Blom, pressansvarig på NK.

 

Hanna Blom påpekar att skyltdockan plockades bort en timme efter att inlägget kom ut. NK har därtill svarat Per Lernström på Instagram.

”Hej Per, tack att du har uppmärksammat detta. Det är viktigt för oss att vi tar vårt ansvar för att stå för hälsosamma kroppar och ideal. Vi försöker alltid att se till att vi väljer modeller och skyltdockor med omsorg och att de är hälsosamma och friska. Just i detta fall så har det fallit mellan stolarna att en avdelning har valt att ha just denna skyltdocka. Detta beklagar vi och vi har nu bytt ut de här skyltdockorna. Du får gärna höra av dig till oss vid fler frågor. Vänligen, Nordiska Kompaniet.”, skriver NK via sitt officiella Instagramkonto.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NK

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.