söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

”Nätets stora fördel är att kunna delta i debatten”

Publicerad: 14 februari 2012, 22:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Di.se är den enda av de största tidningssajterna som fortfarande tillåter anonyma kommentarer utan inloggning.– Läsarnas intresse förklarar vår existens, säger Linus Paulsson, chef för Di.se.


SA

Synnöve Almer


Di.se har över 15 000 läsarkommentarer kring nyhetsrapporteringen varje vecka och många gånger fler i sajtens aktieforum Börssnack. Trots den enorma mängden har tidningen inte följt trenden med inloggningskrav. Läsarna kan också kommentera alla artiklar.

– Vi följer de försök som görs med att begränsa läsarnas möjligheter med till exempel Facebook-lösningar, men vi skulle missa många av våra läsare som inte har ett konto där. Dessutom tar det bara fem minuter att sätta upp ett falskt konto och därmed runda systemet, säger Linus Paulsson.

Di.se har i stället skärpt kontrollen och höjt ribban för kommentarer som gränsar till påhopp och otrevligheter mot personer.

– Det är en av nätets främsta fördelar att kunna delta i debatten och få säga sitt. Dessvärre har det visat sig att alla inte är fullt mogna för denna frihet.

Kostnaden för modereringen är en bra bit över 1 miljon kronor per år.

– Utmaningen är balansen mellan stor mängd, med en del skämda äpplen som slinker igenom, eller att bara tillåta en del av publiken kommentera.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev