Moderaterna köper ordet "bilbränder" på Google

Moderaterna köper ordet "bilbränder" på Google.

Veckans omtalade bilbränder har fått Moderaterna att köpa ordet på Google.

Under natten till måndagen sattes runt ett 90-tal bilar i brand i Göteborg och Trollhättan. Sveriges politiker var inte sena med att kommentera och fördöma händelserna som har väckt stor uppmärksamhet under veckan.

Moderaterna har efter nyhetsrapporteringarna köpt upp sökordet "bilbränder" på Google, rapporterar Aftonbladet. Genom en sökning på ordet kommer en annons som hänvisar vidare till Moderaternas sajt upp.

Den här typen av annonseringen är dock inget ovanligt. Socialdemokraterna har exempelvis köpt upp ordet "Moderaterna" medan Moderaterna i sin tur även har köpt upp sökordet Miljöpartiet (se exempel nedan).

Exempel på hur annonsering baserat på sökord kan se ut.

– Grundtanken är att vi väljer ut ord som många söker på, säger Moderaternas kommunikationschef Hampus Knutsson till Aftonbladet.

– Vi har sökordsannonsering på ord inom olika politiska områden, som ekonomi och jobb, lag och ordning, klimat och försvar. Exempel på sökord vi sponsrat är ”Sverige+militär”,” inkomstdeklaration”, ”restskatt”, ”klimatförändringar”, ”skogsbränder” och ”Swexit”.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2018-08-17 08.20Uppdaterad 2018-08-17 08.25

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: