Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Kanal 5 i lokal-tv-offensiv

Publicerad: 9 December 2010, 10:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Efter TV4:s försäljningssuccé tar Kanal 5 nu upp jakten på de lokala miljonerna. säger försäljningsdirektören Jerker Bluhme.


Ämnen i artikeln:

MTG TVKanal 5TV4

TV4 Sverige forsätter att sluka andelar på de lokala annonsmarknaderna. I år räknar vd:n Åsa Severed med en omsättningsökning på 24 procent. Det betyder att TV4:s lokala sälj definitivt spränger 600-miljonersvallen i år.

– Det går fantastiskt bra och vi är ganska ensamma inom lokal tv-reklam. Trean och femman har mer regional försäljning, säger Åsa Severed.

Huvudkonkurrenten, landsortspressen, ökar endast med 9 procent i år, enligt IRM, och tv som helhet ökar med 19 procent. Men de glada dagarna – utan reell konkurrens från övriga kanalhus – kan snart vara över.

Kanal 5:s försäljningsdirektör Jerker Bluhme avslöjar nu att deras lokala offensiv har inletts.

– Sedan 2007 har vi haft fyra regioner med hög tillväxt. Nu gäller det att utveckla affären och utöka antalet regioner, säger han till Dagens Media.

Planerna är fortfarande i sin linda och detaljerna är inte spikade. Men enligt Jerker Bluhme ska bollen sättas i rullning under andra kvartalet 2011.

– Vi tycker att TV4 har fått härja lite för fritt lokalt. Så visst tar vi upp fajten, men vi kommer också komplettera varandra.

Även Åsa Severed tror att Kanal 5:s lokala offensiv kan stärka lokal tv-reklam mot konkurrenterna, landsortstidningar samt direktreklam.

– Fler pratar tv på de lokala marknaderna, vilket är bra.

Under andra kvartalet 2011 ska även TV4 Plus brytas ned på samma 30 lokala områden som TV4 säljs på. Fler nischkanaler kan följa efter.

– Vi har inga konkreta planer på det i nuläget, utan satsar på TV4 Plus. Men om vi får bra gensvar är det möjligt att vi går vidare med andra kanaler.

MTG TV, som i dagsläget säljer reklam i sex regioner, kommer inte att svara.

– Vi har inget beslut taget om att utöka antalet regioner, säger säljchefen Joachim Nordlind.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG TVKanal 5TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.