Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

”Icke-annons” gav Storåkers McCann guldägg

Publicerad: 28 April 2010, 08:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Två tomma sidor för Telia gav guldägg i kategorin tidningsannonsering.


Många förmodligen förvånade läsare möttes enbart av pagineringen med Telias logotyp i nedre högra hörnet när de vände upp annonsen. Syftet  var att visa att det alltid går att hålla koll på var man är med hjälp av Telias mobiltjänst Navigator. Storåkers McCann deltog även med samma annons i Bonnier Tidskrifters reklamtävling Nya Uppslag förra året. Då blev det dock enbart ett silver.

Guldäggsjuryn ledd av Håkan Engler från Waters Widgren/TBWA motiverade vinnaren så här:

”Varför göra det svårt för sig? Varför snåla med uttrycksmedlen? Varför inte bjussa på allt man har i påsen och ha lite kul? Jo, för att riktigt bra annonser handlar om att göra så mycket som möjligt av så lite som möjligt. Hålla igen. Välja bort. Koka ner. Helst tills bara pagineringen återstår. Tack för det, Televerket!”.

Guldägg tidningsannonsering

Reklambyrå: Storåkers McCann med Henric Almquist, Jonas Frank, Klaudia Carp, Mitte Blomqvist, Ola von Bahr, Patrik Reuterskiöld, Peter Eriksson och Sofia Ekelund (ad), Björn Hjalmar, Brita Zackari, Christian Heinig, Hanna Belander, Martin Johansen och Mia Cederberg (copy), Anders Westman (originalare).

Uppdragsgivare: Dennis W Larsson (Telia).

Silverägg tidningsannonsering

Är vi framme snart? för Svenska McDonald's av DDB StockholmFyllesnack och McCasanova för Svenska McDonald's av DDB StockholmLiljevalchs - lite modernare för Liljevalchs konsthall av KingMcSalad Shaker för Svenska McDonald's av DDB Stockholm

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.