Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

”Hoppas att jag kan göra honom glad igen”

Publicerad: 1 September 2015, 21:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:53

… Martin Aagård, som kallade Richard Herrey för ”rasist” på Twitter, blev stämd – och stängde sitt Twitterkonto.


I måndags damp nyheten ned med buller och brak i den svenska medieankdammen. Schlagerikonen och medieprofilen Richard Herrey stämmer i första hand Aftonbladet och i andra hand tidningens kulturjournalist Martin Aagård för grovt förtal.

Orsaken: Martin Aagård skickade i samband med en ordväxling om det danska valet iväg en tweet riktad mot Richard Herrey.

”Du är väl glad över valresultatet, din gamle rasist”, skrev Aagård.

I fredags landade Richard Herreys stämningsansökan hos Stockholms tingsrätt. Dagen därpå raderade Martin Aagård hela sitt konto på Twitter.

När Dagens Media når Martin Aagård är han djupt ångerfull.

– Jag formulerade mig så där pajasartat som man gör på Twitter. Jag tog ganska direkt tillbaka det och sade att det var fel av mig. Jag beklagar verkligen att jag har gjort Richard Herrey ledsen och jag hoppas att jag kan göra honom glad igen.

Hur reagerade du när du förstod att han stämmer Aftonbladet och dig?

– Hans advokat har hört av sig både till Aftonbladet och mig och hotat med att stämma. De bad mig att radera alla tweets som hade med Richard Herrey att göra. Eftersom jag ville vara 100 procent tillmötesgående bad jag om en lista över vad de ville ha bort, men det fick jag inte. Då trodde jag att det hade runnit ut i sanden.

Varför har du raderat hela ditt konto?

– Om jag tar bort alla mina tweets behöver de inte precisera vad jag ska ändra. Sedan orkar jag inte vara på Twitter längre. Jag får dagligen utstå mycket hånfullheter, hot och det berömda näthatet. Detta var droppen som fick bägaren att rinna över. Det är inte värt alla de timmar jag har spenderat där, jag har haft ett osunt förhållande till Twitter.

Vad har du lärt dig av detta?

– Hur oerhört lätt det är att göra en människa fruktansvärt ledsen och att alla sociala medier har ett bäst-före-datum. Jag hoppas att både jag och Richard Herrey snart kan gå vidare i livet.

Hallå där...

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.