söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Hon leder Huge Sverige

Publicerad: 18 augusti 2010, 09:17
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:52

De sitter redan på några av Sveriges mest prestigefyllda uppdrag. Nu kommer webbyrån Huge till Stockholm. Här är kvinnan som ska göra Huge till ett känt namn i Sverige och Europa.

Ämnen i artikeln:

IkeaSaabIPG

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Internationellt jobbar Huge med webbnärvaron för stora kunder som Pepsi, CNN och Jetblue.

Även Ikea, Ericsson och Electrolux finns bland kunderna, men trots stora svenska uppdrag har Huge fram till nu inte haft någon representation i Sverige.

Istället har amerikanska medarbetare åkt fram och tillbaka mellan Sverige och USA, något de visserligen kommer att fortsätta med.

– Så vill vi jobba så länge det är möjligt. Dels för att vi ska lära oss Huges arbetssätt, dels för att det är en del av vårt erbjudande att vi har amerikanska Huge-medarbetare även i lokala konton. Det är en styrka att vi har tung internationell erfarenhet och medarbetare som är vana vid stora projekt, säger Susanne Samaras.

Hon har rekryterats som vd på svenska Huge och är den som har till uppgift att etablera Huge i Sverige och Europa. Satsningen är offensiv och Susanne Samaras är optimistisk.

– Många stora företag börjar inse att webben är en affärskritisk kanal och att de måste satsa mer pengar. Idag finns det inte så många företag i Europa som kan hjälpa till, medan USA har kommit betydligt längre. I Sverige finns kanske en handfull konkurrenter och de har inte samma erfarenhet som Huge har.

Huge ingår sedan 2008 i IPG-nätverket. Än så länge sitter de svenska medarbetarna i IPG-byrån Lowe Brindfors lokaler på Birger Jarlsgatan på Östermalm i Stockholm, vilka de snart lämnar för att istället dela kontor med en annan medlem av nätverket, Draft FCB på samma gata.

Susanne Samaras betonar dock att Huge ska stå på egna ben i Sverige och Europa, med ett eget varumärke och egna kunder.

Några stora uppdrag har redan påbörjats. Susanne Samaras räknar upp Saab Automobile, ett stort transportföretag i Italien och ett schweiziskt telekomföretag.

Hon var tidigare strateg och vice vd på Cloud Nine men hoppade av i vintras för att starta eget.

– Huges kompetens och inställning till hur man ska jobba med företags webbnärvaro stämmer väl med min egen. Dessutom är det spännande att vara på ett företag med så stora och roliga konton som Huge har.

Under sommaren har ytterligare fyra personer rekryterats – Simon Mårtelius från Farfar, Jonas Carlsson från Good Old, en person från Cloud Nine och en från Marie Claire i London. Dessutom behövs projektledare, interaktionsdesigners, användarvänlighetsexperter och kundansvariga. All produktion, systemutveckling och programmering ligger kvar i USA tillsvidare.

– Huge skiljer sig från andra webbyråer genom att vi är ett designföretag. Interaktionsdesignperspektivet är utgångspunkten för allt vi gör, säger Susanne Samaras.

Fakta

Susanne Samaras

Yrke: Vd (general manager) ­för Huge Sweden.

Ålder: 39 år.

Familj: Gift, två egna barn och ett bonusbarn.

Utbildning: Fil mag i stats­vetenskap och i medie- och

­kommunikationsvetenskap.

Karriär: Har tidigare bland annat varit reporter, webbansvarig, chef på

Telia.se och delägare

i ett galleri samt strateg, vice vd och tillförordnad

vd på Cloud Nine.

Det här är Huge

Grundades i Brooklyn 1999.

Ingår i IPG-nätverket sedan 2008.

Har kontor i Brooklyn, Los Angeles, London och Stockholm.

225 medarbetare.

Bland kunderna finns Pepsi, CNN, Mastercard och Ikea.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev