Han blir ny kommunikationschef på Swedbank

2016-10-13 10:24  

Presschefen Gabriel Francke Rodau är ny kommunikationschef på Swedbank. "Banken förtjänar ett starkare varumärke", säger han.

Gabriel Francke Rodau är presschef på Swedbank och har varit tillförordnad kommunikationschef sedan i somras.

Nu blir rollen permanent och Gabriel Francke Rodau tar över som bankens koncernkommunikationschef. Hans ansvar blir att leda Swedbanks enhet för koncernkommunikation och den koncernövergripande ledningsgruppen för kommunikation inom banken.

– Min förhoppning är att vi genom förstärkt kommunikation kan få ännu stoltare interna ambassadörer och ännu nöjdare kunder. Med en snart 200-årig tradition inom sparbanksrörelsen förtjänar Swedbank ett starkare varumärke än vad som varit fallet under det senaste året, säger han i ett pressmeddelande.

Gabriel Francke Rodau kom till Swedbank som presschef i maj i år. Innan dess har han arbetat som pr-konsult på JKL, där han även var partner.

Han efterträder Cecilia Hernqvist som numera är Swedbanks compliance officer.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt