Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

GP som e-tidning alla dagar

Publicerad: 18 december 2012, 22:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Göteborgs-Posten väljer att ge ut sin e-tidning även på tidningsfria dagar.


Ämnen i artikeln:

GPGöteborgs-Posten

Från och med den 1 januari ska GP ge ut sin e-tidning, för dator, läsplatta och mobil, även på de elva dagar papperstidningen inte kommer ut. Efter årsskiftet blir e-tidningen även gratis för papperstidningens prenumeranter.

– Sedan flera år tillbaka är redaktionen bemannad alla dagar för att jobba med gp.se, men tiden har sprungit ifrån de tidningsfria dagarna. För dem som saknat tidningskänslan dessa dagar kan vi nu erbjuda tidningen digitalt och det är så klart roligt, säger Fredrik Dobber.

– Det här är unikt i Morgontidningssverige.

E-tidningen har samma innehåll och layout som papperstidningen, med nyheter, sport, ledare, nöje och kultur. De tidningsfria dagarna ser e-tidningen dock lite annorlunda ut, bland annat blir det inte tre delar som i dag.

– Vi vill lyssna mer på läsarna, och deras behov, alla dagar på året. Jag vet själv hur sur jag blir när tidningen inte ligger i brevlådan. Nu finns en GP inom räckhåll – utan att läsarna ens behöver gå upp ur sängen.

Samtidigt räknar Fredrik Dobb­er med att öka den digitala räckvidden.

– Alla tidningsprenumeranter får ju tillgång till e-GP vid årsskiftet, och utöver detta har alla som har en dator, läsplatta eller smartphone möjlighet att köpa ett ”lösnummer”. Så potentialen är väldigt stor.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GPGöteborgs-Posten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.