Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Från porr till lyxvåningar

Publicerad: 19 november 2013, 22:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:54

Han har gått från att vara porrstjärna till lyxmäklare. Fredrik Eklunds personliga varumärke ligger till grund för mäklarfirman som bär hans namn – Eklund Stockholm New York.


Det var för fyra år sedan som Fredrik Eklund drog igång Eklund Stockholm New York. Firman är nischad på lyx­segmentet.

Fredrik Eklund säger att varumärket gått från att vara ”internationellt kaxigt till tryggt”.

– Det kan låta lite tråkigt, men det är ett mer moget företag. Nu är vi en större spelare på den svenska marknaden och är det självklara valet för dem som har en större våning, säger Fredrik Eklund.

Han har aldrig hymlat med sin bakgrund som porrskådespelare, men påpekar att han slutade för 12 år sedan.

– Det har aldrig haft någon betydelse för mitt arbete som mäklare.

Just nu kan han ses i den amerikanska realityserien ”Million dollar listing” som även sänds i svensk tv. Just nu spelas den tredje säsongen in i New York.

– Min business i New York har fördubblats på grund av serien, men jag tror inte att det betyder så mycket på den svenska marknaden. Jag hoppas att tittarna ska tänka att: ”Gud vad han jobbar hårt och kul att det går bra för en svensk.”

Vilken betydelse har det att du är känd?

– Jag anser mig inte vara känd i Sverige och kan inte ens tänka i de banorna. Men i New York blir jag hela tiden igenkänd och folk kommer fram och vill ha autograf. Men det handlar inte om mig och mitt liv, utan om mitt jobb, så det känns väldigt kul.

Eklund Stockholm New York är restriktiva med den för mäklarbranschen så dominerande printannonseringen. Istället satsar bolaget på pr genom att ordna fester på Café Opera och Sturecompagniet i Stockholm, samt kommunicerar via den egna sajten, nyhetsbrevet och en egen månadstidning.

– Sajten är väldigt viktig och för några veckor sedan lanserade vi en helt ny. Dessutom har vi spännande saker på väg ut som jag inte vill prata om. Men vi går vår egen väg och vill rita om spelplanen.

Enligt Fredrik Eklund har hans verksamhet i New York fördubblats efter hans medverkan i ”Million dollar listing”.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev