Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Festivalyra för gratistidningarna

Publicerad: 14 April 2010, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Både Metro och Stockholm City gör uppehåll under sommaren. Istället bjuder de på sommarläsning i magasinform och musikfestivaler.


Metro gör uppehåll i utgivningen mellan vecka 27 och 31 och ger istället ut Metro Sommar, ett magasin i tabloidformat. Två nummer släpps under perioden. Annonsförsäljningen har redan startat. 

– Vi har precis spikat innehåll och form och började med försäljningen för någon vecka sedan. Intresset är stort, säger Andreas Ohlson, vd på Metro Sverige.

Stockholm City kommer ut som vanligt fram till midsommar. Därefter ersätts tidningen med Sommar City som innehåller guidematerial och annan sommarläsning.

– Det är tredje året vi gör Sommar City. Den är tänkt att leva lite längre än vanliga City och vi kommer att fylla på i ställen när den tar slut, säger Daniel Frodin, vd och ansvarig utgivare på Stockholm City.

Stockholm City har redan ett antal annonsörer klara från tidigare år.

– Men vi jagar förstås också nya annonsörer.

Andreas Ohlson tycker att Metro är det självklara valet för annonsörerna i sommar.

– Vi har starkare varumärke, bättre innehåll och större räckvidd.

Både Metro och Stockholm City ska synas i samband med festivaler i sommar. Stockholm City är mediepartner till Sonisphere och Metro planerar rejäla aktiverar i samband med Way Out West och Kulturkalaset i Göteborg. Där ska Metro delas ut via ställ och handutdelare, innan- och utanför festivalområdena.

– Här möter vi våra läsare med musik, aktiviteter och underhållning. Dessutom bjuder vi in mer än 100 utvalda kunder. Detta var förra årets mest uppskattade kundevent och i år lägger vi ribban ännu högre, säger Andreas Ohlson.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.