onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

"Donald Trump har sänkt USA:s varumärke som turistmål"

Publicerad: 30 januari 2017, 14:23
Uppdaterad: 30 januari 2017, 14:39

Intresset för USA-resor har aldrig varit så lågt under de tio år som Flygresor.se fört statistik.

Ämnen i artikeln:

Donald TrumppresidentvaletFlygresor.se

JN

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Intresset för att flyga till USA har i princip halverats efter Donald Trumps tillträde som president. Det visar en analys av 2,5 miljoner flygsökningar på sökmotorn och prisjämförelsesajten, Flygresor.se.

– Det är tydligt att Donald Trump just nu totalt har sänkt USAs varumärke som turistmål. Svenska folket vänder nu helt klart blickarna mot andra resmål. Det är också tänkbart att väldigt många affärsresor till USA just nu ställs in eller inte blir av alls på grund av osäkerheten kring visum, säger Kristoffer Rengfors som är marknadschef på Flygresor.se, i ett pressmeddelande.

Flygresor.se har analyserat ca 2,5 miljoner flygsökningar gjorda på sajten och i Flygresor.ses app. Sökningarna som är analyserade har skett under första helgen efter Trumps tillträde som President, under den andra helgen efter tillträdet, samt samma tidpunkter för ett år sedan.

 Resultatet visar på en brutal sänkning av intresset att resa till USA, menar Flygresor.se. Under Trumps första helg som president hade andelen sökningar till USA minskat med 43 procent mot året innan. En helg senare var minskningen upp i 47 procent jämfört med för ett år sedan.

En förklaring till den fullständiga djupdykningen i intresse för resor till USA, menar flygsajten, kan vara det stora antal uppseendeväckande beslut som Donald Trump tagit under sin första tid som president. Bland annat visumet som nekar människor från ett antal muslimska länder, inresa i USA.

– När Trump blev vald till president såg vi en tillfällig ökning i intresset att resa till USA. Vår analys var då att USA hade fått mycket utrymme i media och att det avspeglades sig i intresset för landet som resmål. Nu får USA återigen väldigt mycket utrymme i media, men det är uppenbart att svenska folket inte alls lockas i samma utsträckning av det nya USA som Donald Trump bygger, säger Kristoffer Rengfors.

Att intresset för USA sjunkit så kraftig under året betyder också att landet inte längre återfinns bland de 20 populäraste länderna när svenska folket söker efter flyg. Så lågt har intresset för att resa till USA inte varit någonsin under den tid på tio år, som Flygresor.ses statistik sträcker sig.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev