Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

”Det rör sig om normal journalistisk bevakning”

Publicerad: 10 November 2015, 22:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Hallå där…… Lars Johansson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Helsingborgs Dagblad, som de senaste två åren haft en beef med Helsingborgs stads internetutvecklare Joakim Jardenberg.


Konflikten tog sin början redan i slutet av 2013 när Helsingborgs Dagblad, HD, kunde rapportera om att sociala medier-experten Joakim Jardenberg handplockats av sin vän Micco Grönholm, som arbetar som kommunikationsdirektör hos Helsingborgs stad, till en tjänst som internetutvecklare.

Sedan dess har Joakim Jardenberg vid upprepade tillfällen kritiserat HD:s bevakning av kommunen. Nyligen kallade han HD för ”Sveriges futtigaste tidning” då man – som Joakim Jardenberg skriver på sin blogg – förminskat Helsingborgs stads vinst av utmärkelsen ”Sveriges IT-kommun”.

– Det är inte bara Jardenberg, utan kommunen över huvud taget tål inte att vi granskar dem ganska hårt. De känner sig ofta påhoppade och orättvist behandlade, medan vi menar att det rör sig om normal journalistisk bevakning, säger Lars Johansson.

Är HD Sveriges futtigaste tidning?

– Vi är Sveriges bästa tidning – vi har tidigare blivit utsedda till Årets Bästa Dagstidning och Årets Redaktion. Vi är mycket stolta över det vi gör.

Hur ser du på Joakim Jardenbergs reaktion?

– Proportionerna är fullständigt överdrivna. Vi får många hejarop från läsare som tycker att vi har en bra granskning av vad kommunens pengar går till. Tidningens och journalisternas roll är inte att vara en supporterklubb till en kommun, utan rollen är att granska makten, hur pengarna används och hur kommunen sköter sitt jobb.

Ser du något slut på det här?

– Vi kommer att fortsätta granska kommunen. Men vi hoppas att fler inom kommunen inser vad vår roll är och kanske förstår den lite bättre.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.