Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

De släpper en moln-baserad trycktjänst

Publicerad: 14 april 2015, 21:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Svensk-norska Gelato Group lanserar ”Uber för tryckeribranschen”.


Nya Gelato Cloud, som lanseras i dag onsdag, är en molnbaserad tryckeritjänst för bland andra reklamkreatörer, designers och fotografer.

I likhet med exempelvis Uber, som inte äger några egna taxibilar, och Airbnb, som inte har egna hotellrum, äger Gelato Group inga egna tryckerier.

I stället kopplar Gelato ihop kreatörerna med partnertryckerier i omkring 40 länder, med hjälp av ett gratis plugin-program för Adobe-tjänsterna Indesign, Photoshop och Illustrator.

Med programmet skapas printfärdiga mallar som skickas digitalt till ett tryckeri i närheten. De färdiga utskrifterna skickas tillbaka till mottagaren inom 48 timmar.

– Vi äger inga tryckmaskiner, men vårt mål är att revolutionera tryckeribranschen, säger Gelatos grundare och vd Henrik Müller-Hansen i ett pressmeddelande.

– Vi är en del av en växande delningsekonomi där potentiale­n ligger i att förenkla vägen från idé till uttag via en digital plattform som funkar lika bra i datorn som i mobilen,

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.