Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

”De hävdar att jag har ett roligt språkbruk”

Publicerad: 25 Augusti 2015, 21:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

Hallå där Lasse Granqvist, sportkommentator, som snart kan bli ny Twitterstjärna, om hasttaggen #lasseärintemedlemitwitter kommer upp i 46 000.


Vad är det som fått dig att bojkotta Twitter?

– Jag har aldrig varit emot Twitter, jag har bara inte börjat. Men när vi drog igång den här podcasten ”Sporthuset” och min kollega där var aktiv på Twitter, då kände jag att man vill ju inte vara tvåa. Det var egentligen inte jag som drog igång hashtagkampanjen, utan kollegorna i podcasten, Jens Fjellström och Tommy Åström.

– Det blir ju liksom svårt att dra igång något i en kanal där man inte är medlem. Men de hävdar att jag har ett roligt språkbruk, till exempel att jag ofta säger att jag är ”medlem” i saker, då sa de att ”nu ska vi få Lasse att bli medlem i det här”.

Hur kom ni fram till siffran 46 000 hashtags?

– Jens Fjellström hade 23 000 följare, så jag tänkte att kan jag få dubbelt så många hashtags, då är folk verkligen intresserade.

Vet du hur många du är uppe i nu?

– Nej, inte direkt, men det klingar mycket i mobilen från folk som är entusiastiska. Främst är det vänner. Men det är ju ett enormt högt uppsatt mål, jag kan tänka mig att vi kanske har 45 000 hashtags kvar.

Vad har du annars på gång just nu?

– På sociala medier är det ingenting annat än det här, där har det ju faktiskt hänt rätt mycket för att vara Lasse. Annars är det vår podcast och Allsvenskan i fotboll som är igång. Det är en rolig vardag just nu.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.