Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

De är bäst – och sämst – på Instagram

Publicerad: 13 Maj 2016, 05:00
Uppdaterad: 12 Maj 2016, 14:23

Zalster visar hur svenska varumärken presterar på Instagram.


Ämnen i artikeln:

Instagram

Optimeringsbolaget Zalsters månatliga rapport över svenska varumärken som väcker störst engagemang på instagram har presenterats för april månad.

Engagemangsgraden baserar rapporten på antal genomsnittliga gilla-markeringar jämfört med antal följare.

Bland varumärken med minst 500 följare har NextJet (@Nextjet) högst engagemangsgrad med 68 snittlikes. På andraplats kommer Kjell & Company (@Kjellcosverige) med sina 67, följt av Mjau (@Mjau_Sverige) på 63 snittlikes.

Bland de varumärken med minst 10 000 följare har Bregott (@Bregottfabriken) högst engagemangsgrad på 60 snittlikes. På andraplats kommer Haribo (@Haribosverige) med sina 59, som följs av Försvarsmakten (@Forsvarsmakten) på 46 stycken.

Populärast är JFR

Onlinebutiken JFR (@Jfrse) är precis som i mars populärast med 324 040 följare.

"JFR, som är relativt ny i vår jämförelse, innehar fortfarande en förstaplats. IKEA, som fortsatt har en sund tillväxt, återfinns som vanligt i topplistan. SVT:s 15 veckor gamla konto @SvtEurovision kom förra månaden in på en tredjeplats och stannar där även denna månad." skriver Zalster i sin rapport.

Marabou (@Marabousverige) har, precis som i tidigare rapporter visat, högst antal gillamarkeringar per uppladdning. De fortsätter även att öka från 6578 gilla-markeringar förra månaden till 7228 stycken.

Åhlens chockar

De företag som misslyckades med att skapa en engagemangsgrad var Åhlens (@ahlens) med 6,5, samt Felix (@Felix_Sverige) och Nyheter24 (@Nyheter24) båda två på 5.

"Åhléns är Sveriges fjärde största Instagram-konto med sina 143 644 följare. Men bara under senaste 30 dagarna har engagemangsgraden fallit handlöst och man är nu på plats 336, det vill säga det tredje sämsta." skriver Zalster.

Zalster menar på att Åhlens kommit in i en så kallad "grafiska standard" och slutat ta hänsyn till instagram som kanal.

"Ta hänsyn till vyn nya potentiella följare ser när de besöker er Instagram-konto. Att idag besöka Åhléns konto är inte speciellt inbjudande" skriver de.

Ebba Elfstrand

Ämnen i artikeln:

Instagram

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.