Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

”Cross-media marketing är viktigt”

Publicerad: 30 September 2014, 21:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:26

Cross media-marketing är effektivt på barn. Nickelodeon satsar nu på en serie där tittarna bestämmer slutet online.


Att föra ut kampanjer på flera plattformar har tydlig effekt på barn (9-14 år). Enligt studien My Media My Ads tittar gruppen 5 procent längre på onlinereklam om de känner igen reklammanéret från tv.

För prerolls i webb-tv är siffran 12 procent.

Tidigare kännedom från tv skapar även 40 procents mer positiva känslor för onlinereklam och prerolls, enligt studien.

– Cross-media marketing är viktigt för oss och vi försöker jobba så mycket som möjligt med att använda alla våra plattformar och skapa synergieffekter. Den mest aktuella kampanjen vi arbetar med nu är kopplad till vår serie Haunted Hathaways där våra tittare har möjlighet att bestämma hur serien ska avslutas, säger Jenny Frisk, director product & marketing, Kids & Family, på Nickelodeon.

I exemplet Haunted Hathaways får barnen, via online-kanaler, rösta på hur episoderna ska sluta. Ett annat exempel är kanalens arbete med Teenage Mutant Ninja Turtles, där ett online-spel kopplades till de linjära sändningarna. Resultatet var ”mycket bra”, och visade en tydlig ökning i tittartid linjärt, enligt Frisk.

Ytterligare ett exempel är förra årets julkampanj där barnen kunde skicka en julhälsning till en vän via onlinekanaler. Hälsningen visades sedan på Nickelodeo­n. Kampanjen var kopplad till en av kanalens serier som promotades under perioden. Julkampanjen gav ökad aktivitet online och ökade tittarsiffror.

– Effekterna blir större ju fler plattformar vi kommunicerar på. Dessa kampanjer leder också ofta till att våra tittare pratar med varandra om våra serier och event. De slutsatser som presenterades kommer nu fungera som en grund i den kommunikation vi baserar våra framtida kampanjer på, säger Jenny Frisk.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.