Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

Billys pizza sponsrar PSG

Publicerad: 26 maj 2015, 21:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:00

Billys Pan Pizza sponsrar Zlatans fotbollsklubb Paris Saint-Germain. Fotbollsstjärnorna ska bland annat synas på förpackningarna.


Billys Pan Pizza blir fotbollsklubben PSG:s första regionala sponsor i Europa. Samarbetet inleds den 1 juni i år och ska pågå till den 31 juli 2016. Det omfattar både herr- och damsidan i klubben. Avtalet gäller i Sverige, Norge och Finland.

– Billys Pan Pizza är ett varumärke som är kopplat till aktivitet. Fotboll är stort och viktigt för många i vår målgrupp och dessutom är pizza ofta ett givet inslag när man träffas för att titta på fotboll, säger Ola Larsso­n, marknadsansvarig för Billys i Norden.

Fotbollsstjärnorna från PSG ska till hösten pryda Billys förpackningar tillsammans med klubbens logotyp.

Caroline Seger, Kosovare Asllani, Zlatan Ibrahimovic och de andra spelarna ska dessutom figurera i Billys övriga kommunikation.

PSG och Billys ska även anordna en fotbollscup för barn tillsammans och sponsorskapet ska också aktiveras via konsumenttävlingar.

– PSG vill stärka sitt varumärke i Norden och vi ser det som positivt att komma ut så pass brett och göra ett redan välkänt varumärke ännu mer välkänt.

Under sommaren och i samband med fotbolls-VM för damer ska sponsorskapet främst aktiveras digitalt, men under hösten blir det bredare medieköp.

Till sin hjälp har Billys reklambyrån Swe och mediebyrån Vizeum i Göteborg.

– Det här är utan tvekan det största vi någonsin gör för Billys, men jag kan inte gå in på detaljer om hur stor investeringen är, säger Ola Larsson.

Utan tvekan det största vi någonsin gör för Billys

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.