Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Avhoppad pr-chef skapar nordiskt nätverk

Publicerad: 12 Maj 2011, 07:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Text 100:s förra Europachef Kjell Hjelm har startat ett nordiskt pr-nätverk – Northern Link PR. En finansiär från Danmark står för kulorna.


– Jag har jobbat med internationell pr i över 15 år och har insett att få av nätverken har ett bra nordiskt erbjudande. Internationella och nordiska kunder vill veta att de får bra service i samtliga nordiska länder när de väljer en byrå, säger Kjell Hjelm.

Han lämnade Text 100 förra året och startade Helm1 PR. Nu har han rekryterat Jan Fredriksson från Text 100 i Sverige och knutit till sig frilansaren Chralotte Frykman – även hon från Text 100.

Ambitionen är att vara sex personer innan året är slut och omsätta 4-5 miljoner kronor i den svenska verksamheten.

Det nordiska nätverket Northern Link har sammanlagt ett tjugotal medarbetare och har knutit till sig kunder som Atea, Diageo, Siemes och Bergslagens Destilleri.

Förutom Helm1 ingår norska Thue Kommunikation, danska Morsing PR och finska Aleksin Kaiku.

– Det är byråer jag har jobbat med och kan gå i god för. Man måste känna varandra för att kunna garantera samma service i hela Norden, säger Kjell Hielm.

Han och Jan Fredriksson äger den svenska byrån tillsammans med danska holdingbolaget Consolidated Holdings, som gått inom som delägare i samtliga byråer i nätverket förutom den finska.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.