Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

April april...

Publicerad: 31 mars 2015, 21:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Den här tidningen innehåller inga påhittade nyheter – trots utgivningsdagen. I stället listar Dagens Medias redaktion fem nyheter som lika gärna skulle ha kunnat vara april- skämt.


Borgs nya flickvän

Anders Borg, som bott ihop med samma kvinna sedan 16-årsåldern, släppte bomben i Expressen den 16 februari – han lämnar frun för nya kärleken Dominika Peczynski.

Hon – som gjort sig känd som avklädd frontfigur i Army of Lovers, lett tutt-program i tv och uppmanat svenska folket att vara otrogna – är kanske precis vad vår tidigare finansminister behöver efter åren av budgetförhandlingar, men väntat var det inte.

Alice Bah – kultur­minister

De som såg henne i SVT:s ”Disneyklubben” i början av 1990-talet, eller såg hennes utvik i tidningen Okej, tänkte nog inte att hon ett par decennier senare skulle presenteras som statsråd i Stefan Löfvens regering hösten 2014.

Alice Bah Kuhnke har i rättvisans namn haft tyngre journalistuppdrag än jobbet som barnprogram­ledare.

Naken tjej betygsätts i tv

Tänk pitchen: ”Vi sätter ett par medelålders fullt påklädda män i en soffa i ett rum med dämpad belysning – och ställer en helt naken kvinna i strålkastarljus i rummet. Och låter männen betygsätta detaljer som bröst, rumpa och hudton...”

Osannolikt? Ändå var det just det som var kärnan i programmet ”Blachman” i danska public service-kanalen DR2, från 2013.

Herlitz årslön: 19 miljonerSamtidigt som Dagens Nyheter under 2013 sparkade 80 personer, och tidningen tappade 120 miljoner kronor i annonsintäkter, fick vd:n Gunilla Herlitz ett rejält lönelyft.

Nära 19 miljoner kronor håvade hon in samma år som var femte journalist tvingades lämna tidningen.

En ökning från 3,8 miljoner kronor året innan.

50 cent säljer kalsonger

Att rapartisten 50 Cent skulle slå sig ihop med en svensk före detta madrasshandlare – för att sälja kalsonger med pungstöd – var minst sagt oväntat.

De båda håller nu på att ta fram en ”50 Cent limited edition” av kalsongen. Läs mer om deras planer på sidorna 8–9 i den här tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.