Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

Anna Dahlberg: ”En anonym regering”

Publicerad: 31 mars 2015, 21:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Regeringen har varit förskonad från skandaler – men har samtidigt varit blek och anonym. Det hävdar Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg.– Jag upplever att man inte sett en så anonym regering i modern tid, säger hon.


Anna Dahlberg menar att regeringen, upptagen med att lösa interna konflikter mellan S och MP överskuggas i medierna av uppmärksamheten kring allianspartiernas partiledar­byten och utspel.

– Regeringen har varit väldigt anonym, flera ministrar har man nästan inte sett till.

Är det enbart negativt?

– Man kan se det som ett misslyckande. Men givet att man inte har haft någon rivstart att komma med, finns det en fördel om fokus är mest på de borgerliga. Det kan man vinna tid på, men jag tycker inte att det är ett gott betyg till regeringen.

Ministrar som Alice Bah Kuhnke och Margot Wallström kan knappast anklagas för att ha varit anonyma?

– Margot Wallström kan säkert ha skapat en del goodwill bland engagerade människor som vill se en mer idealistisk utrikespolitik, men jag skulle inte tro att hennes agerande har gynnat regeringen i väljarnas ögon.

– Alice Bah Kuhnke känns mer som en ”loose cannon” som man inte vet vad som ska komma ur munnen på. Hon har blivit känd för olyckliga uttalanden.

Har medierna blivit sämre på att hitta skandaler kring ministrarna, eller har Stefan Löfven sett till att det inte finns några större lik i garderoben att gräva fram?

– Man har slipat sig där, och vet vilka frågor som man måste ta itu med innan man tillsätter en minister. Förmodligen skulle även en ny borgerlig regering vara skickligare på att veta vilka lik i lasten som är för tunga att bära på. Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.