Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Strategi och analys

”Allt jag kan om kreativitet har jag lärt mig av mina kolleger”

Publicerad: 17 mars 2015, 22:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

Kollegerna. Det är de som inspirerar Kings art director Daniel Hallberg och gör honom kreativ.Men ganska ofta ekar den där rösten i huvudet som säger: ”du är en bluff”.


– Allt jag kan om kreativitet har jag lärt mig av mina kolleger. Jag blir inspirerad av att se hur de jobbar rent praktiskt i olika medier, hur de tar sig an svåra teoretiska problem och hur ”idéprocessen” går till olika bland olika kreatörer, säger Daniel Hallberg.

Några av hans kolleger var också vägledande och fungerade som mentorer för honom när han var ny.

– Finns det något uttryck för motsatsen till att ”sparka nedåt”? Det är i alla fall vad mina kolleger gjort för mig: hjälpt mig uppåt, helt enkelt. Dessutom har jag chefer som vågat ge mig på gränsen till för mycket ansvar, det påskyndar utvecklingskurvan.

Vad är din största inspirationskälla?

– Mina kolleger, tveklöst. Varje dag är jag tacksam över att få vara omgiven av så många smarta, roliga och inspirerande människor. I övrigt blir jag triggad när jag ser bra idéer i film, reklam eller på nätet. Då tänker jag ofta, ”fan, att inte jag kom på det där”.

Vad är ditt bästa tips för att bli mer kreativ?

– Se till att ha rätt förutsättningar. En duktig projektledare kan ge dig detta om hen förstår värdet av idén, får kunden att känna sig trygg och ger dig ordentligt med tid att jobba. Med tanke på hur mycket pengar ens kund investerar i medier finns det ingen anledning att stressa fram idén. Tid är viktigt.

Vad gör du när du känner dig okreativ?

– Den där rösten som ekar i huvudet och säger ”de kommer upptäcka dig när som helst, du är en bluff” ekar rätt ofta. Det är hemskt. Jag brukar försöka peppa mig själv, tänka på alla kampanjer jag är stolt över. Att jag klarat det förr och kommer klara det igen. I övrigt lägger jag mycket tid på fysisk träning. Då mår jag bra, blir glad och optimistisk.

Daniel Hallberg

Ålder: 27 år.

Jobb: Art director på reklam­byrån King.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.