225 tjänster bort på Tele2

2016-10-18 14:53  
Malin Selander, presschef på Tele2.

Tele2 gör stora nedskärningar bland personalen, bland annat på marknadsavdelningen.

På tisdagen informerades personalen hos telekombolaget Tele2 om stora nedskärningar i organisationen.

Totalt ska 225 tjänster bort.

– Det här är en del av ett stort effektiviseringsarbete som har pågått i koncernen sedan 2014, med målet är spara en miljard kronor till och med 2018. Nu är det dags för Sverige att bidra med sin del, säger Malin Selander, presschef på Tele2 Sverige, till Dagens Media.

I nuläget har ingen medarbetare varslats eller sagts upp, men Tele2 har idag gått ut med ett avgångserbjudande till sammanlagt 225 personer.

Hur många av dessa finns inom marknads- och säljorganisationen?

– Alla bidrar, men vi går inte in på detaljerna om vilka som berörs med hänsyn till de enskilda medarbetarn som har fått erbjudandet. De ska nu få möjlighet att att landa i detta.

Förutom reduceringen av tjänster omfattar effektiviseringsarbetet bland annat en genomgång av bolagets avtal och leverantörssamarbetet.

– Det här handlar inte nödvändigtvis om att vi inte är lönsamma, utan mer om att vi ska ha rätt kompetens och förutsättningar för att fortsätta att utveckla vår verksamhet och våra produkter i framtiden, säger Malin Selander.

Hon poängterar att åtgärderna inte har med köpet av telekombolaget TDC Sverige som genomfördes i somras.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt