Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Strategi och analys

110 personer rationaliseras bort – bara i år

Publicerad: 19 Juni 2012, 21:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:17

Hela 110 personer har försvunnit i tidskriftsförlagens sparpaket – bara i år. Bonnier Tidskrifters Veckans Affärer har i ett slag tappat en fjärdedel av arbetsstyrkan.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing GroupBonnier TidskrifterPontus SchultzVeckans AffärerLRF Media

Totalt ska 70 tjänster bort från Bonnier Tidskrifter. 25 personer kommer att varslas om uppsägning och 45 personer har beviljats avgångsvederlag.

En av de redaktioner som drabbas allra hårdast är Veckans Affärer där fem personer har beviljats avgångsvederlag – där­ibland redaktören Camilla Wagner och reportrarna Jonas Malmborg och Pontus Herin.

Det innebär att Veckans Affärer enbart har 1-2 fast anställda reportrar kvar.

– Det är klart att det är tråkigt att folk som har jobbat länge vill göra något annat, men samtidigt har jag respekt för det i den förändring som pågår, säger Pontus Schultz, publisher på Bonnier Tidskrifter och chefredaktör på Veckans Affärer.

Lösningen för tidningen blir att köpa in mer frilansmaterial.

– Vi måste gå mot en organisation som bygger på frilansrelationer och det här är också en möjlighet att bygga en annorlunda redaktion.

Påverkar besparingarna kvaliteten på tidningen?

– Det utgår jag ifrån att det inte gör. Vi har under många år byggt upp ett bra frilansnätverk.

Men Bonnier Tidskrifter är inte det enda tidskriftsförlag som genomför ett omfattande sparpaket.

På LRF Media krymper personalstyrkan med 35-40 personer. 14 anställda på redaktionerna sägs upp på grund av arbetsbrist och övriga tjänster försvinner genom naturliga avgångar.

Dessutom är Forma Publishing Group som bekant ute till försäljning, och man vet inte hur det eventuellt påverkar arbetsstyrkan. Ägaren Hakon Invest lyckades nyligen avyttra OTW till Stampen. Men magasinsdelen går det trögare med. Anbudstiden gick ut i februari i år, men ännu är affären inte i hamn.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.