Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Spritjätten förlorar varumärkesstrid

Publicerad: 28 September 2016, 08:25
Uppdaterad: 28 September 2016, 08:42

Ett gemensamt ord i de två dryckesnamnen – Absolut får avslag av PRV och den alkoholfria cidern får ha kvar sitt namn.


Ämnen i artikeln:

PRVAbsolut

Spritjätten Absolut fick avslag av Patent- och registreringsverket, dit de skickat in en begäran om att den svenska cidertillverkaren PK AB:s varumärke Swedish Craft Cider, ska upphävas.

Absolut menar att den svenska alkoholfria cidern har ett namn som kan förväxlas med det egna spritvarumärket, Absolut Craft. Även om PK:s cider är alkoholfri så menar Absolut att eftersom båda kan köpas på barer och restauranger, så konkurrerar de med varandra.

Det gemensamma ordet "Craft" kan enligt spritvarumärket göra att man tror att cidern är en uppdatering av Absoluts produkt, eller att den ingår i deras sortiment.

PRV håller inte med, utan menar att likhetsgraden är låg och att risken att man förväxlar Absoluts spritmärke Absolut Craft med alkoholfria Swedish Craft Cider är liten.

Cidertillverkaren PK får alltså behålla sitt namn och Absolut får avslag på sin begäran, men med möjlighet att överklaga.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PRVAbsolut

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.