Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Sony Music Swedens musikvideo prisas

Publicerad: 24 juni 2016, 19:02
Uppdaterad: 24 juni 2016, 12:14

CANNES LIONS 2016. Sony Music Sweden plockar hem ett silverlejon och två Gran Prix delas ut.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions

Sverige plockar ännu ett lejon i den nya kategorin Entertainment for Music.

Sony Music Sweden tar hem ett silverlejon för "Alan Walker – Faded" för artisten Alan Walker.

Att jämföra de bidrag som skickats in till den nya kategorin Entertainment for Music beskrivs av juryns talesperson Josh Rabinowitz "som att jämföra äpplen och apelsiner". Vissa har skickat in rena musikvideos från världskända superstjärnor och andra byråer har skickat in branded content.

Det har gjort att juryn utsett två Grand Prix för att tydligt visa att både musikvideos och branded content kan vara med och tävla i kategorin.

Det ena Grand Prix går till amerikanska Prettybird Culver City för Beyoncés kontroversiella och uppmärksammade musikvideo "Formation".

Det andra Grand Prix går till den tyska julkampanjen "Home for Christmas" för Edeka Zentrale & CO.KG, som skickades in av byrån Jung von Matt Hamburg.

De två belönades med Grand Prix på grund av konversationerna de har bidragit till efteråt. – Beyoncés video är kontroversiell och lyfter polisbrutalitet, rasism och går emot sättet som kvinnor vanligtvis porträtteras på inom kultur, säger Josh Rabinowitz.

Totalt prisas 32 bidrag.

I morgon hålls den allra sista prisutdelningen i kategorin Film, Film Craft, Integrated och sist men inte minst Titanium.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev