Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Så ska Snapchat locka influencers

Publicerad: 15 Februari 2018, 08:10
Uppdaterad: 15 Februari 2018, 08:33

Snapchat tar upp kampen om influencers med Instagram och Youtube – genom att börja erbjuda mer data.


Ämnen i artikeln:

SnapchatInstagramYoutube

För influencer marketing brukar Instagram och Youtube räknas till de främsta kanalerna. På Snapchat däremot, har influencers – som lockar miljontals följare till plattformen – i princip behandlats som vilken användare som helst.

Nu kanske det kan vara påväg att ändas, när Snapchat gör en stor satsning för att locka innehållsskapare till plattformen. Det geom att börja erbjuda sina största användare värdefull data om inlägg och följare, vilket kan vara till stor hjälp för influencers i varumärkessamarbeten på Snapchat. Det skriver Recode.

Datan kommer enligt Snapchat bland annat inkludera totala antal visningar, unika tittare, hur många som sett hela stories, hur mycket tid följare spenderat på att titta på innehållet, publikdemografi, vilka ämnen följarna är intresserade av, samt vilka regioner som störst antal följare bor i.

Ur annonsörsperspektiv är sannolikheten stor att influencer marketing-kampanjer på Snapchat kommer att bli dyrare, då influencers kan erbjuda mer exakt data om målgruppen och genomslaget.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SnapchatInstagramYoutube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.