måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Så hanterar If sexanklagelserna

Publicerad: 10 november 2017, 13:58
Uppdaterad: 13 november 2017, 08:06

Caroline Uliana, informationschef på If.

Nya uppgifter om sexistisk arbetsmiljö på försäkringsbolaget If.

Ämnen i artikeln:

If

SN


I slutet av oktober rapporterade flera svenska medier om att en chef på försäkringsbolaget If misstänks för att ha våldtagit en anställd under en jobbkonferens. Expressen, som var först med att berätta om nyheten, avslöjade också att den misstänkte chefen ska ha lämnat sitt jobb 2015.

I dag kommer SVT med nya uppgifter kring arbetsmiljön på If. Både nuvarande och tidigare anställda berättar om ett systematiskt utnyttjande av nyanställda kvinnor och hetsande alkoholkultur.

Caroline Uliana är informationschef på If:

– Det är bra att vi fick reda på det här. Det först nu vi kan göra något åt det.  Vi har hanterat de fall som kommit fram och de har getts arbetsrättsliga konsekvenser.

Caroline Uliana menar att man på If inte var medveten om de fall SVT nu rapporterar om.

– Det var svårt att agera när vi inte kände till det och det här är nytt för oss. Annars hade vi agerat för länge sedan.

Hur tror du det här påverkar If som varumärke?

– Det är svårt att spekulera i det. Men vi har fått många postiva reaktioner från kunderna via mejl och på Facebook om att vi tar det här på största allvar. Det har varit fler positiva reaktioner än negativa, säger hon och fortsätter:

– Hela MeToo-debatten visar att det finns problem i samhället och att vi, som är en stor arbetsplats i Sverige, skulle slippa undan helt och hållet var orimligt. Det är smärtsamt och jobbigt, men det är ett stålbad vi måste gå igenom.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev