tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

S varnas för allvarliga brister i lotteri

Publicerad: 12 januari 2017, 05:00
Uppdaterad: 11 januari 2017, 16:44

Socialdemokraternas kassako ”Kombilotteriet” under lupp av Lotteriinspektionen – marknadsföringen lider av allvarliga brister.

Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaLotteriinspektionen

VE

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Socialdemokraternas och SSU:s lotterispel ”Kombilotteriet” straffas med en varning av Lotteriinspektionen.

Anledningen? Lotteriet har med ett undantag, helt utelämnat att Socialdemokraterna står bakom spelet, rapporterar Nyhetsbyrån Siren. Samtidigt inbringar verksamheten intäkter i mångmiljonklassen till partikassan.

"Denna överträdelse av villkoren för lotteriet är allvarlig", skriver Lotteriinspektionen i sitt beslut.

Lotteriinspektionen framhäver att SAP och SSU, som etablerade aktörer på spelmarknaden, mycket väl borde känna till regelverket. Överträdelsen är därför så allvarlig att råd och rekommendationer inte är en tillräcklig åtgärd, varför SAP och SSU åläggs med en varning.

– Det är väldigt ovanligt att vi varnar tillståndshavare för lotterier, säger handläggaren Patrik Gustavsson till Nyhetsbyrån Siren.

Redan i fjol rapporterade Göteborgs-Posten om bristerna kring flera av Socialdemokraternas lotterier. Enligt uppgift till tidningen kunde Socialdemokraterna räkna hem 61 miljoner kronor till partikassan bara i fjol för de största lotterierna "Kombilotteriet", "Drömreselotteriet" och "Motorlotteriet".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev