Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Reklamare uppmanar Brett Kavanaugh att backa

Publicerad: 28 september 2018, 06:35
Uppdaterad: 28 september 2018, 08:02

Byrådelen av den amerikanska Times Up-rörelsen har skapat en film med syfte att få Brett Kavanaugh att dra tillbaka sin kandidatur till högsta domstolen.


Ämnen i artikeln:

metoo

Anklagelserna om sexuella övergrepp som riktas mot domarkandidaten Brett Kavanaugh har fått byrådelen av den amerikanska Times Up-rörelsen – Times Up Advertising som består av nästan 200 kvinnliga reklamare – att skapa en film som uppmanar honom att dra tillbaka sin kandidatur. Det skriver Adage.

Filmen är skapad för hela Times Up, ett initiativ som grundades i januari i år som en reaktion på metoo-rörelsen. Bakom Times Up ligger flera kvinnor i den amerikanska underhållningsbranschen, bland annat skådespelarna Reese Witherspoon, Natalie Portman och Eva Longoria.

Kvinnorna som medverkar i filmen säger att det inte finns någon poäng i att insistera på Brett Kavanaughs skuld, utan ber honom istället att överväga om inte högsta domstolens legitimitet och integritet är viktigare än "en enda mans ambitioner".

Igår torsdag förhördes Brett Kavanaugh och Christine Blasey Ford, som anklagar Kavanaugh för sexuella övergrepp, i den amerikanska senaten.

Kavanaugh nekar själv till alla anklagelser och president Donald Trump, som hela tiden stått bakom sin domarkandidat, twittrade efter det att förhöret var slut att Kavanaughs vittnesmål var "kraftfullt, ärligt och fängslande".

Samtidigt som utfrågningen av Brett Kavanaugh pågick inne i senaten hölls demonstrationer till stöd för Christine Blasey Ford och andra offer för sexuella övergrepp.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

metoo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.