Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Rachel Whetstone lämnar Uber

Publicerad: 12 april 2017, 07:01
Uppdaterad: 12 april 2017, 09:20

Rachel Whetstone lämnar rollen som kommunikationschef på Uber. Foto: Press

Ubers kommunikationschef, Rachel Whetstone, lämnar företaget efter bara två år.


Ämnen i artikeln:

Uber

I ett internt meddelande till de anställda skriver Ubers vd Travis Kalanick att det är Rachel Whetstones egna beslut att lämna företaget, skriver Recode.

"Jag är otroligt stolt över det team som vi har byggt, och precis som när jag lämnade Google, kommer en stark och lysande kvinna ta min plats. Jag började på Uber för att jag älskar produkten, och den kärleken är lika stark idag som när jag bokade min första åktur för sex år sedan", skriver hon till Recode.

Rachel Whetstone har minst sagt haft mycket att stå i som kommunikationschef på ett företag som flera gånger hamnat i blåsvädret. Ett exempel är bojkotten i USA som startade eftersom Uber ska ha kört människor från JFK-flygplatsen trots strejken mot Donald Trumps inreseförbud.

Jill Hazelbaker, Rachel Whetstones ställföreträdare, kommer ta över rollen som kommunikationschef och ledda ett team på över 300 personer.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Uber

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.