Gå direkt till textinnehållet

Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Prenumerera


Marknadsföring

Premiär för IAB-bloggen

Charlotte Thür, vd för IAB Sverige. Foto: Janne Naess

IAB kommenterar Kissie-domen i första blogginlägget hos Dagens Media.


Publicerad 2018-02-01 06:55

Ämnen i artikeln:

IAB

Dela artikeln:

IAB är branschorganisationen för landets intressenter inom digital marknadskommunikation. I bloggen hos Dagens Media som har premiär idag, kommer IAB att ta upp trender och funderingar runt digital reklam, stort som smått.

I det första blogginlägget avhandlas något som branschen har väntat på länge: domen mot bloggaren och influencern Alexandra "Kissie" Nilsson.

Den innebär att de som jobbar med marknadsföring, och specifikt influencer marketing, har fått en tydligare vädledning i vad som gäller när en person gör reklam för produkter och tjänster via sociala medier.

"En viktig aspekt som domen kommunicerar är att alla kan göra fel men gör man lär man sig inte av sina misstag är det mer allvarligt. Influencer marketing är en ung kanal och det är ofta unga personer som är avsändare av de kommersiella budskapen, vilket är varför det är viktigt att fortsätta utbilda och ge vägledning för att se till att fler gör rätt. För rätt vill de allra flesta göra men vi ser ibland en osäkerhet och okunskap vilket gör att det inte blir tydligt nog", skriver IAB i inlägget.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.