torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Petter och DN:s vinskribent startar vinsajt

Publicerad: 3 april 2017, 11:50
Uppdaterad: 3 april 2017, 12:11

Foto: Jan Malmström

Fokus på rörligt när artisten Petter och DN-skribenten Alf Tumble lanserar vinsajt.

Ämnen i artikeln:

DN

HF


Artisten Petter Alexis Askergren utbildade sig till sommelier för några år sedan – nu startar han tillsammans med DN:s vinexpert Alf Tumble vinsajten vinos.nu.

Plattformen vinos.nu lanseras idag tillsammans med Titan. Tanken är att Petter Askegren och och Alf Tumble genom filmklipp ska gör vin enkelt för alla, på ett "skämtsamt och lättförståeligt sätt".

– Det är genom att ställa en massa dumma frågor och vara nyfiken som man lär sig om vin och det vill vi förmedla, säger Petter, i en kommentar.

Fokus ligger på rörligt material och genom olika filmklipp så är tanken att Petter och Alf Tumble ska lära sajtsbesökarna mer om grunderna i vin.

  – Det kan vara allt från hur man smakar på ett vin till vilket som är den bästa dryckeskombon till marängsviss. Högt och lågt. Vi river ner det högtravande, säger Petter.

Alf Tumble:

– Vi kommer också att bjuda in gäster och få med dem på vinsnacket medan vi lagar mat och käkar ihop. Då handlar det mer om att sätta mat till vinet än tvärt om vilket annars är vedertaget.

Produktionsbolaget Titan står bakom plattformen.

 – Vinos.nu och samarbetet med Alf och Petter ligger helt i linje med Titans ambition att vidga vår affär och jobba med starkt kvalitativt innehåll i andra media och på andra plattformar än traditionell tv. Med erfarenheterna från vinos kommer vi kunna stärka kvalitet och innehåll i våra andra digitala projekt, säger Anders Knave, vd på Titan, i en kommentar.

Petter och Alf Tumble har sedan tidigare även släppt en vinbok tillsammans och Petter har varit med och tagit fram vinserien "P.Lex".

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev