Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Perfect Day Media startar "normavvikande" modellagentur

Publicerad: 17 februari 2017, 09:44
Uppdaterad: 17 februari 2017, 10:36

Perfect Day Media startar modellagentur med ambitionen att vara normbrytande. Foto: Lily&Jacks sajt

UPPDATERAD. Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman startar modellagenturen Lily & Jack.


Ämnen i artikeln:

Perfect Day

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman startar modellagentur som ska representera ett bredare spektrum av former och etniciteter.

Lily & Jack är namnet på den nya agenturen som aktivt ska jobba med att erbjuda en annan typ av modeller som vanligtvis finns i andra modellagenturers stall.

Idén kom från att Amanda Schulman och Hannah Widell själva haft svårigheter med att boka modeller i större storlekar till sitt modevarumärke Daisy Grace.

Agenturchefen Michaela Hamilton säger att efterfrågan från designers, modetitlar och stylister har varit stor.

– Det blev en kraft till att starta det här projektet, säger hon till Dagens Media.

Agenturen ligger precis i startgropparna och Michaela Hamilton säger att man hoppas på att fler ska söka in och vara med på agenturens resa i syfte att krossa idealbilden av hur en modell ska se ut.

Hur har modellerna och influencerna valts ut?

– Vi har jobbat aktivt med att värva olika typer av modeller som står för det som vi jobbar för.

Om man ser till modellerna under "men-sidan" är det bara vita stereotypt smala män, på vilket sätt speglar det bilden som ni vill förmedla?

– Vi har tagit till oss modeller som från början kommit från modeagenturer, det ska finnas en plats för sådana också. Vi ska såklart ha en representiv sida även där, de som finns nu säger inget om hur vi vill att det ska se ut sedan. I och med att vi går ut med detta hoppas vi kunna utöka på mansida och få in icke-binära personer också.

Hur mycket hoppas ni kunna expandera, vad är målet?

– Vi vill expandera lika mycket som en typisk modellagentur idag. Jag tänker att vi vill ha in åtminstone 50-60 modeller, men jag vill heller inte sätta något stopp.

Kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow ingår i Lily & Jack stall.

– Det kändes väldigt självklart för mig att säga ja när jag fick frågan då jag verkligen tycker det är en stor brist på representation av större kroppar i den svenska modevärlden. Personligen passar det mig också väldigt bra just nu då jag har bestämt mig för att våga gå utanför min comfort zone och göra saker jag inte gjort tidigare, i ett pressmeddelande.

Medgrundaren Hannah Widell säger i ett pressmeddelande att man idag ser alldeles för lite av kvinnor som inte representerar det typiska idealet.

– Idealen är skrämmande och får oss att känna oss otillräckliga. Det måste få ett stopp och förhoppningsvis håller modebranschen med oss i detta, säger Hannah Widell.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Perfect Day

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev