Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Perfect day anmäls för reklam om skönhetspiller

Publicerad: 27 april 2017, 15:56
Uppdaterad: 28 april 2017, 09:40

Systrarna Widell/Schulman har hamnat i skottgluggen efter lanseringen av "Hers". Foto: Montage

Hannah Widell och Amanda Schulman har anmälts till Konsumentverket för metoderna de använder för att marknadsföra sitt skönhetspiller.


Ämnen i artikeln:

Hannah AmandaHannah WidellAmanda Schulman

Dagens Media rapporterade i måndags om kritiken mot Perfect day och hur företagets grundare Hannah Widell och Amanda Schulman saluför sitt skönhetspiller "Hers" – som uppges innehålla "allt för balans, immunförsvar och skönhet".

Nu kan vi berätta att deras företag Perfect day media har blivit anmält till Konsumentverket för felaktig marknadsföring.

En ung kvinna har anmält att Amanda Schulman och Hannah Widell använt Instagram för att "driva försäljning" av deras skönhetspiller, kosttillskottet "Hers", utan att märka inläggen som reklam.

En annan kvinna har anmält sättet som duon den 21 april pratade om sitt piller i en podcast. Samma anmälare har även reagerat på att de på Instagram skrivit att pillren hjälper mot PMS och är bra för kvinnors hormonella balans.

Hannah Widell och Amanda Schulman har mötts av hård kritik från bland andra Sanna Lundell, Jenny Strömstedt och matvloggaren Johan "Matgeek" Hedberg. Och senast från Sveriges annonsörers förbundsjurist Tobias Eltell.

– Om jag som annonsör i egna kanaler marknadsför och distribuerar vidare vad andra har sagt om min produkt, då kan jag inte gömma mig bakom det och hävda att det är någon annan som tycker så. Det betraktas då som att jag stödjer min marknadsföring på deras uttalanden.

Amanda Schulman har tidigare försvarat sig med att det inte hade uppstått debatt om kosttillskottet riktat sig till män.

Mathias Asplund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.