Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Marknadsföring

Onlinespelet Star Stable presenterar serietidning med Egmont

Publicerad: 9 Oktober 2017, 13:17
Uppdaterad: 9 Oktober 2017, 13:58

Bild 1/2  

Samarbetet med förlaget ska ge spelarna historien före datorspelet: "Kan distribueras i många format".


Ämnen i artikeln:

Egmont

Datorspelet Star Stable, ett internationellt socialt spel med hästar i huvudrollen, lanserades för snart sju år sedan. I dag är äventyrsspelet översatt till tio olika språk och har registrerade användare i 180 länder.

Nu presenterar bolaget bakom spelet sin nästa plan: en serietidning, där historien före onlinespelet berättas, i samarbete med Egmont. 

– Vi har ett fantastiskt universum med berättelser som kan uttryckas i många olika medier. I Star Stable är man mitt i äventyret, i en serietidning eller bok till exempel, tar man del av det på ett annat sätt, säger Star Stables vd Fredric Gunnarson till Dagens Media.

På vilket sätt ska tidningen ge ett mervärde åt er målgrupp?

– Vi har ett väldigt engagerat community som gärna lär sig mer om världen och karaktärerna. För dem som inte känner till Star Stable så är serien ett sätt lära känna oss.

Vad kommer den innehålla?

– Den tidningen som nu är ute i Sverige är en pre-story till onlinespelet, den slutar där spelet tar vid, och ger läsaren en bakgrundshistoria till vissa centrala karaktärer.

Många flyr print, ni gör tvärtom! Varför?

– Vi ser oss som plattformsoberoende. Serietidningen kan till exempel distribueras i många format, print är ett av dem som vi nu provar.

Antalet nummer som i slutändan släpps är i nuläget oklart. Siffran kommer bero på lokala konsumtionsmönster och förutsättningar. Men bemötandet av serietidningen, som i skrivande stund endast utkommit i Sverige, är positivt, menar Fredric Gunarsson. 

– Så vitt vi vet är det en styrkande åtgång här i Sverige, och spelare från övriga länder har i panik hört av sig till oss och frågat när den översätts.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Egmont

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.