Nu ryker GB:s "penisglass"

2017-02-09 16:10  

"X-pop" fick stor uppmärksamhet när den lanserades. Nu plockas glassen som fått smeknamnet "penisglassen" bort ur sortimentet.

Varje år släpper GB, som fyller 75 i år, flera glassnyheter. Det innebär dessvärre att andra glassar måste lämna plats och försvinner därför ur sortimentet.

Glassjätten plockar i år bort åtta sorter, Mitt Kök har en komplett lista över vilka som ryker.

Förutom "Magnum Pink" och "Magnum Double Peanut Butter" tas även glassen kallad "X-pop" bort ur sortimentet. Glassen beskrivs som en "lekfull glass med smak av cola, jordgubb, fruktbubbelgum och godis som poppar i munnen".

När "X-pop" lanserades fick den minst sagt stor uppmärksamhet. Förutom att den blev en riktig snackis i sociala medier tog sig nyheten om glassen även ut i internationella medier. Det var framför allt glassens form som gav den smeknamnet "penisglassen".  

"Hur tänkte ni?", "Kinky", "Känns inte bra alls" och "Något en porrstjärna skulle vilja ha i munnen" löd några av kommentarerna på GB:s Facebooksida.

GB:s dåvarande marknadschef Martin Sandén sade till Dagens Media att "X-pop" inte var någon pr-kupp, vilket visade sig stämma i och med att den har hängt kvar i sortimentet i över två år.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt