Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Nu ryker GB:s "penisglass"

Publicerad: 9 februari 2017, 15:10
Uppdaterad: 10 februari 2017, 09:05

Omtalade "X-pop" försvinner ur GB:s sortiment för att lämna plats åt nya glassar.

"X-pop" fick stor uppmärksamhet när den lanserades. Nu plockas glassen som fått smeknamnet "penisglassen" bort ur sortimentet.


Varje år släpper GB, som fyller 75 i år, flera glassnyheter. Det innebär dessvärre att andra glassar måste lämna plats och försvinner därför ur sortimentet.

Glassjätten plockar i år bort åtta sorter, Mitt Kök har en komplett lista över vilka som ryker.

Förutom "Magnum Pink" och "Magnum Double Peanut Butter" tas även glassen kallad "X-pop" bort ur sortimentet. Glassen beskrivs som en "lekfull glass med smak av cola, jordgubb, fruktbubbelgum och godis som poppar i munnen".

När "X-pop" lanserades fick den minst sagt stor uppmärksamhet. Förutom att den blev en riktig snackis i sociala medier tog sig nyheten om glassen även ut i internationella medier. Det var framför allt glassens form som gav den smeknamnet "penisglassen".  

"Hur tänkte ni?", "Kinky", "Känns inte bra alls" och "Något en porrstjärna skulle vilja ha i munnen" löd några av kommentarerna på GB:s Facebooksida.

GB:s dåvarande marknadschef Martin Sandén sade till Dagens Media att "X-pop" inte var någon pr-kupp, vilket visade sig stämma i och med att den har hängt kvar i sortimentet i över två år.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.