Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Marknadsföring

Nöten som ska rädda julen

När "trillingnöten" gick i graven väckte det ramaskri. Nu drar Karamellkungen nytta av tomrummet och släpper "tvillingnöten", som de själva beskriver som en kusin till Marabous älskade chokladpralin.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se


Publicerad: 21 Oktober 2016, 14:27
Uppdaterad: 21 Oktober 2016, 14:44

Ämnen i artikeln:

KaramellkungenMarabou

Två år har gått sedan Marabou meddelade att de skrotar en av Aladdin-askens mest omtycka chokladbitar – "trillingnöten".

Men nu återuppstår den – fast med en nöt mindre – när Karamellkungen drar nytta av chokladpralinens popularitet och släpper "tvillingnöten".

Frida Åkerblom, vd på Candyking, säger i ett pressmeddelande att "tvillingnöten är en spännande kusin till den älskade trillingnöten".

Nyheten om trillingnötens död väckte stor uppmärksamhet för ett par år sedan. Upprörda röster höjdes på sociala medier och misstankar om en pr-bluff spreds sig snabbt.

Marabous marknadschef Jonas Magnusson sa då till Dagens Media att det inte var frågan om en pr-kupp.

– Jag förstår att du undrar det men nej det är ingen pr-kupp. Anledningen till att vi går ut med det på det här sättet är att vi vet att Aladdin har en särställning hos folket. Vi måste respektera det djupa engagemanget och därför är det här det bästa sättet att berätta om förändringen.

Jonas Magnusson berättade även om de massiva reaktionerna.

– Det finns de som är jättearga och de uttryck som de använder kanske inte lämpar sig i tryck. Men många undrar hur vi kan ta bort deras favorit, sa han då till Dagens Media.

Den officiella version från Marabou angående skrotningen av "trillingnöten" var att man helt enkelt skulle förnya Aladdin-asken.

Men enligt uppgift till Dagens Media var den stora anledningen att pralinen var för dyr att producera.

Den stora frågan är nu om den nya chokladpralinen kommer kunna bli lika omtyck som "trillingnöten".

Ämnen i artikeln:

KaramellkungenMarabou

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.