NMR förlorar varumärkesstrid mot tyskar

2017-07-05 10:00  
Nordiska Måtståndsrörelsen. Foto: Wikimedia

Tyskt företag sätter käppar i hjulen för NMR – får inte kalla sin tidning för Nordfront.

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen ger ut en nättidning med namnet Nordfront, vilket sticker i ögonen på det tyska logistikföretaget Nordfrost, rapporterar Siren.

Varumärket Nordfront har varit registrerat för användning inom två klasser för varor och tjänster. Den ena klassen - den som nu berörs - gäller bland annat utdelningen av flygblad och reklam. Här tycker tyska Nordfrost att namnet på nazisternas tidning är förväxlingsbart med deras egna internationella registrering, och Patent- och registreringsverket ger dem medhåll.

NMR får emellertid fortfarande använda varumärket på uniformer, armband och bomberjackor. Registreringen av publikationen Nordfront innehas idag av en ledarfigur inom NMR i Ludvika.

Under högljudda protester installerar sig NMR i Almedalen i år. Bland annat har 73 debattörer gått samman för ett förbud mot rasistisk organisering, som Dagens Media tidigare berättat om.

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt