Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Marknadsföring

NMR förlorar varumärkesstrid mot tyskar

Tyskt företag sätter käppar i hjulen för NMR – får inte kalla sin tidning för Nordfront.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se


Publicerad: 05 Juli 2017, 08:00
Uppdaterad: 05 Juli 2017, 11:20

Ämnen i artikeln:

Almedalenrasism

Nordiska Måtståndsrörelsen. Foto: Wikimedia

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen ger ut en nättidning med namnet Nordfront, vilket sticker i ögonen på det tyska logistikföretaget Nordfrost, rapporterar Siren.

Varumärket Nordfront har varit registrerat för användning inom två klasser för varor och tjänster. Den ena klassen - den som nu berörs - gäller bland annat utdelningen av flygblad och reklam. Här tycker tyska Nordfrost att namnet på nazisternas tidning är förväxlingsbart med deras egna internationella registrering, och Patent- och registreringsverket ger dem medhåll.

NMR får emellertid fortfarande använda varumärket på uniformer, armband och bomberjackor. Registreringen av publikationen Nordfront innehas idag av en ledarfigur inom NMR i Ludvika.

Under högljudda protester installerar sig NMR i Almedalen i år. Bland annat har 73 debattörer gått samman för ett förbud mot rasistisk organisering, som Dagens Media tidigare berättat om.

Ämnen i artikeln:

Almedalenrasism

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.