Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Marknadsföring

Netflix testar att göra reklam mellan avsnitt

Annonser för andra serier mellan avsnitt kan bli verklighet på Netflix.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 20 Augusti 2018, 14:09
Uppdaterad: 20 Augusti 2018, 14:13

Ämnen i artikeln:

Netflix

Netflix har bekräftat att man genom vissa användare har börjat testa att göra reklam för andra Netflix-serier mellan avsnitt. Det rapporterar Arstechnica, som skriver att nyheten först kom ut via användare som berättade om förändringen i Netflix Reddit-forum.

Till Arstechnica skriver en talesperson för Netflix att syftet med annonserna är att undersöka om dessa kan få användarna att snabbare upptäcka nytt innehåll. Beslutet att testa detta ska enligt talespersonen ha tagits efter Netflixs senaste förändring, som innebär att videos med ljud som inte går att muta automatiskt spelas upp när användaren scrollar genom Netflix utbud.

Talespersonen skriver att även om man lyssnar på den negativa respons som kommit fram genom Reddit, kommer man fokusera på hur användarna interagerar man de nya videoannonserna. Därmed finns alltså en möjlighet att dessa annonser kommer börja rullas ut för fler användare framöver, förutsatt att Netflix upplever responsen som positiv.

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.