United Screens letar nya storägare

2016-11-25 09:11  
United Screens grundare Malte Andersson och Stina Bergfors bygger om i talangnätverket. Foto: Janne Næss

Nyemission för att hitta nya storägare. Det är talangnätverket United Screens nästa steg.

Det är Breakit som avslöjar United Screens nästa åtgärd: en nyemission för att ta in nya ägare. Nätverket har anlitat EOC som finansiell rådgivare med fokus på att ta in en ny större delägare. Hur stor är ännu okänt men enligt uppgift ska det handla om en betydande post.

– 20 procent låter fjuttigt vi ser framför oss en större andel men exakt hur stor den blir är en öppen fråga. Det viktiga är att vi får in en ny storägare som tror på vår nya marknadsplan. Vi är öppna för olika typer av ägare, både industriella och finansiella aktörer”, säger Malte Andreasson till Breakit.

Grundarna Malte Andreasson och Stina Bergfors äger 23 procent vardera av United Screens aktier.

– Vi planerar att ta in pengar i en nyemission och samtidigt sälja en del aktier. Vi behöver helt enkelt bygga ut organisationen ordentligt och då krävs i första läget mer kapital, säger Malte Andreasson, nätverkets vd, till sajten.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt