Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medieval

Tourn blir säljpartner för E-division – "e-sport är här för att dominera"

Publicerad: 1 December 2016, 09:29
Uppdaterad: 9 Januari 2017, 14:29

Orlando John är en av de ledande agenturer inom e-sport-sfären i Sverige. I deras stall hittar man namn som "Heaton" och "Loda" och nu förstärker teamet ytterliggare när man skriver avtal med Tourn.


Orlando John är en de ledande agenturer inom e-sport-sfären i Sverige. I deras stall hittar man namn som "Heaton" och "Loda" och nu förstärker ytterliggare när man skriver avtal med Tourn.

Dagens Media har tidigare skrivit om Tourns influencer-värvningar. Bland annat har man på kort tid knutit till sig träningsprofilen Alexandra Bring, bloggerskorna Bianca Ingrosso och Kenza. Härnäst har influencer marketing-bolaget nu börjat titta mot e-sporten – en sfär som bara ökar i värde. Och på frågan huruvida e-sport är en sport eller inte har i synnerhet en aktör tagit tydlig ställning: Metro, som bland annat värvat Orlando Johns egen " Heaton" som krönikör.   

Nyligen lämnade Area Academy dessutom in en ansökan till Riksidrottsförbundet för att e-sport ska bli medlem i förbundet.

Som om det inte vore nog. Den svenska e-sporten, som länge legat i topp i världen och idag följs av miljonpublik, tar nu hjälp från influencer marketing-håll. Orlando John och Tourn lanserar ett samarbete där Tourn blir extern säljpartner för Orlando Johns E-division.

– Tourn har örat mot gatan och förstår att e-sport inte bara här för att stanna, e-sport är här för att dominera, säger Peter Strömberg vd för Orlando Johns E-division, i ett pressmeddelande.

Tourn kommenterar det nya samspelet:

– Samarbetet med Orlando John är oerhört viktigt för oss. Gaming är hett och når en målgrupp som annars är väldigt svår att nå. Orlando John ligger i framkant här och representerar några av Sveriges och världens främsta e-sportprofiler, säger Tourns vd Robin Stenman, i ett pressmeddelande.

Om "Heaton"

CS-spelaren "Heaton" är aktuell som deltagare i SVTs Mästarnas mästare som representant för e-sporten, krönikör i Metro och med Esportpodden.

Om "Loda"

"Loda" har rollen som ”carry” och kapten för det framgångsrika laget "The Alliance" som bland annat vunnit The International, den största turneringen för spelet Dota2.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.