Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medieval

Rupert Murdoch köper företaget Sky

Publicerad: 15 December 2016, 15:20
Uppdaterad: 15 December 2016, 15:27

Rupert Murdoch blir ägare till distributionsplattform.


Ämnen i artikeln:

Rupert Murdoch

Mediemogulen Rupert Murdoch bolag 21st Century Fox har köpt europeiska tv-företaget Sky, det berättar Reuters. Köpet genomförs trots att flera investerare öppet visat missnöje mot affären.

Fox menade att man skulle föra en så kallad "Scheme of Arrangement", något som betyder att det skulle behövas stöd från 75 procent av Skys självständiga aktieägare. Som röstar för att säkra en affär som värderar Sky till totalt 18,5 miljarder pund.

– Som de stiftande aktieägarna Sky är vi stolta över att ha deltagit i tillväxt och utveckling. De förbättrade funktionerna i det sammanslagna bolaget kommer att stödjas av en mer geografiskt spridning och stabilare intäktsbas. Denna kombination ger en smidig organisation som är utrustad för att lyckas bättre på en global marknad, säger Fox i ett uttalande till Reuters.

Affären presenteras fem år efter Rupert Murdochs misslyckade försök med att köpa Sky. Rupert Murdoch äger 39 procent av Sky och försökte den gången att köpa resterande aktier tillbaka, men åtgärden misslyckades efter att flera av bolagets tabloider blev indragna i en hacking-skandal.

Prislappen på Sky landade på 14,6 miljarder dollar. Sky är bland annat Storbritanniens största betal-tv-nät. Den brittiska betal-TV och bredbandsleverantören landar omkring 22 miljoner abonnenter i Storbritannien, Irland, Italien, Tyskland och Österrike.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Rupert Murdoch

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.