Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medieval

MTG Sport värvar före detta Expressenchef

Publicerad: 2 December 2016, 12:32
Uppdaterad: 2 December 2016, 12:35

MTG Sport förstärker. Plockar in tidigare Expressenchefen Daniel Berglund till sin digitala satsning: "Allt annat än bekväm och tillbakalutad".


Ämnen i artikeln:

MTGExpressen

Daniel Berglund har en bakgrund som hockeyspelare i Allvsvenskan, men efter att ha lagt skridskorna på hyllan slog han sig år 2000 in på Expressens redaktion.

– Jag insåg att jag hade större möjligheter som journalist än som hockeyspelare. Journalistyrket är en mer långsiktig satsning också. När jag fick frågan från Expressen kunde jag inte säga nej. Och det beslutet har jag inte ångrat. Nu finns det andra i familjen som sköter hockeyn, säger Daniel Berglund till Dagens Media.

I allt från nyhetsreporter till bland annat nyhetschefsposter, via en period som sportchef till att slutligen bli operativ tv-chef stannade värmlänningen till slut på tidningen i hela 15 år.

– Har man varit i 15 år på ett ställe faller det sig ganska naturligt att byta. Det är viktigt att inte stagnera, och bara en sådan sak som att börja arbeta med nya människor och nya miljöer. När MTG hörde av sig kände jag att det är det här jag vill göra, säger Daniel Berglund.

Den före detta Expressenchefen kommer nu in för att leda redaktionens digitala satsning.

– I min roll som Head Of Digital ska jag se till att MTG Sports fantastiska innehåll når ut till så många tittare och läsare som möjligt. Och att få sportälskare att förstå att om man menar allvar emd sitt sporttittande då är det det här utbudet som gäller, säger Daniel Berglund. 

Bland MTG Sports rättigheter märks bland annat Premier League, Champions League, La Liga, Serie A, Formel 1, NHL, UFC och Europatouren i golf. I helgen börjar dessutom handbolls-EM som MTG Sport producerar för sändningar på TV3, TV10 och Viaplay, säger Daniel Berglund.

– I tidningsvärlden blir det mycket koka soppa på en spik, och man har ett begränsat innehåll. I tv-världen kan man köpa sig en exklusivitet och på MTG är inte utmaningen att skapa innehåll. Är man journalist är det här en plats man vill vara på. Det kommer bli superhäftigt.  

MTG:s sportchef Per Nunstedt kommenterar värvningen:

– Alla som har varit i närheten av Daniel Berglund under hans 15 år på Expressen kan vittna om hans starka driv och kunskap. Nu får han en nyckelroll på MTG Sport då det handlar om såväl vår digitala satsning som hur vi maximerar allt vårt innehåll, säger Per Nunstedt i en kommentar.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.