Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Finsk nativeplattform till Sverige

Publicerad: 29 april 2020, 06:09

Finska Readpeak öppnar kontor i Stockholm.

Den finska nativplattformen Readpeak tar ytterligare kliv i expansionen och öppnar kontor i Stockholm. Dessutom rekryteras en affärschef till den svenska marknaden.

Ämnen i artikeln:

Native advertising

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Readpeak har redan svenska kunder. Publicister som Bonnier, Stampen, Alma Talent och IDGnerbjuder sina native-inventarier via Readpeaks plattform, och Dentsu Aegis använder Readpeaks DSP för att skapa programmatiska nativekampanjer.

Sverige är nu den andra marknaden som Readpeak etablerar sig på. Målet är att vara marknadsledare i Norden inom två år.

Till det svenska kontoret rekryteras Alexander von Wowern som business director. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningsdirektör på Mittmedias contentbolag We Are Stories, som han lämnade i januari.

– Readpeak har gjort ett imponerande arbete med att utveckla en plattform som erbjuder byråer och marknadsavdelningar ett så pass smart och lättnavigerat verktyg för nativeannonsering. Det ligger helt rätt i tiden och att de redan har så många kunder i Sverige är ett bevis på det. Jag är oerhört motiverad att bli en del av teamet och etablera bolaget här, säger Alexander von Wowern, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev