Festival sätter Sverige på kartan i LA

2016-10-15 21:07  

LOS ANGELES. Den helsvenska festivalen Stockholm, CA, drar svenska storartister som Veronica Maggio, Icona Pop och Little Dragon på lördagen i Los Angeles. Arrangemanget är också ett tillfälle för de svenska sponsorerna att ta plats i USA.

Dagens Media är på plats i Los Angeles för att följa DMA-konferensen &Then. Samtidigt arrangeras den helsvenska musikfestivalen Stockholm, CA, i dag lördag, med svenska artister som Little Dragon, Icona Pop, Rebecca & Fiona och Veronica Maggio – för att nämna några.

I Absolut vodkas exklusiva villa, Elyx House, i Hollywood Hills smygstartade festen på fredagen när sponsorer och inbjudna gäster samlades.

– Många företag har inte förstått vilket starkt varumärke Sverige är. Men det har jag sett den senaste tiden, att allt fler börjar marknadsföra sig som ett svenskt företag, säger Monica Enqvist, press- och kommunikationschef vid den svenska ambassaden i Washington.

Svenska ambassaden, svenska handelskammaren, Pripps, SAS, Absolut Elyx, Invest Stockholm, Oatly , Stockholm CA och Wonderworld VR är sponsorer. Wonderworld VR kommer även att livesända festivalen i vr till Sverige.

Det senaste projektet för Visit Sweden är en vr-kampanj där tittarna får följa med in i olika typiska svenska miljöer. Danny Saucedo står för speakerrösten.

– Jag har alltid med mig ett historieberättande i allt jag gör, säger Wonderworlds vd Simon Romanus, när han i Absolut vodkas Elyx House premiärvisade vr-kampanjen

Viktor Ek

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt