Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medieval

Därför bryter Arla med TV4 – flyttar ”Vardagspuls” till Expressen

Publicerad: 14 Januari 2016, 13:36
Uppdaterad: 14 Januari 2016, 14:03

Programmet ”Vardagspuls” läggs istället hos Expressen – som ska lyfta trafiken till Vardagspuls sajt.


TV4-programmet ”Vardagspuls”, med Agneta Sjödin och Kristin Kaspersen som programledare, presenterades som en storsatsning i början av 2015.

Arla står bakom formatet som handlar om livsstil och hälsa.

– Arla har länge förknippats med matinspiration, men även hälsa är en viktig byggsten i vår strategi. Vi vill göra ett avtryck och hjälpa svenskarna till ett hälsosammare liv, sade Patrik Hansson, affärsområdeschef på Arla Sverige, till Dagens Media.

Som Dagens Media tidigt kunde berätta har tittandet på ”Vardagspuls” inte varit särskilt högt. Ofta har programmet legat på under 200 000 tittare, enligt MMS.  Nu står det klart att Arla väljer att samarbeta med Expressen TV istället. Programmet ska, med start 1 februari, sändas och publiceras på Expressens digitala plattformar.

Uppdraget att producera innehållet går till Brand New Content. Kristin Kaspersen fortsätter som programledare, medan Agneta Sjödin lyser med sin frånvaro i nya Vardagspuls.

Catarina Molin Österlund, vd för Vardagspuls som är en del av Arla, förnekar att lågt tittande ligger bakom flytten.

"Arlas ambition med Vardagspuls är att lyfta folkhälsan ur ett brett perspektiv och sedan starten av projektet i början av 2015 har vi fått ett fantastiskt genomslag. Den långsiktiga planen har hela tiden varit att Vardagspuls ska vara en stark spelare i digital miljö där vi nu med flytten till Expressen satsar ännu mer. Vår förhoppning nu är att alla som sett Vardagspuls i TV4 följer med oss in på webben och i sociala medier", skriver hon i ett mejl till Dagens Media.

Hon skriver vidare att samarbetet med TV4 har fungerat bra.

"Vi har haft ett mycket gott samarbete med TV4 och fått viktiga insikter samtidigt som vi byggt ett starkt varumärke inom hälsa. Det tar vi med oss nu i nästa fas när Vardagspuls i blir mer digitalt fokuserat".

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.