Avicii ger miljon till Bambuser

2016-11-30 09:09  

En världsartist stödjer svenska livevideo-tjänsten Bambuser – pengarna kommer stödja etableringen av ett internationellt säljteam och möjliggöra expansion av "Iris"-plattformen till nya marknader.

Dagens Media har tidigare skrivit om den svenska livevideo-tjänsten Bambuser som 2015 satsade på sin nylanserade plattform "Iris". En renodlad B2B plattform för mobil live video. I början på 2015 var svenska Bambuser ett av de företag som Google har valde att sponsra i Sverige.

Nu blir det mer klirr i kassan när världsartisten Avicii bland investerarna när Bambuser tar in 1,5 miljoner dollar. Ett kapitaltillskottet som kommer stödja etableringen av ett internationellt säljteam och möjliggöra expansion av tjänsten "Iris" till nya marknader.  

Bambusers vd och medgrundare Jonas Vig berättar i ett pressmeddelande:

– Mobil live video är en av de snabbast växande formerna av video kommunikation. Med vår robusta men flexibla teknologi och avancerade men lättanvända produkter och utvecklingsverktyg, vill vi göra mobil live video ännu mer lättillgänglig för ett stort antal människor, organisationer och, från och med idag, även för ännu fler utvecklare.

I pressmeddelandet skriver Bambuser att "kapitaltillskottet framförallt ska användas till fortsatt expansion med fokus på dedikerade säljteam på nyckelmarknader såsom Europa och USA. Bland investerarna märks Avicii Music AB, LMK Forward Ventures, Bluewise Ventures och Muirfied Ventures".

Mobil live video finns idag installerad på över 60 miljoner mobiltelefoner i världen.

Bambuser grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Stockholm, ett kontor i Åbo i Finland. Bland "Iris"-plattformens noteras bland andra Associated Press, Aftonbladet, MittMedia, MTV.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt