Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Media Markt lämnar Sverige

Publicerad: 20 februari 2017, 07:36
Uppdaterad: 20 februari 2017, 08:00

Tyska Media Markt lämnar Sverige och norska Power, mer känt som Expert, tar över lokalerna. Det hävdar i alla fall de källor som tidningen Market varit i kontakt med.


Ämnen i artikeln:

Media Markt

Media Markt lägger ned i Sverige, detta enligt uppgifter till tidningen Market.

Inom kort kommer istället den norska Expert-koncernen ta över samtliga 27 varuhus i Sverige.

Dagens Media har tidigare berättat om att hemelektronikkedjan Expert i början av 2017 ska göra comeback på den svenska marknaden. Den här gången under namnet Power som redan finns etablerat på den norska och finska marknaden.

– Det är en väldigt försiktig lansering och jag kan bekräfta att den kommer att ske under första halvåret. Vi har planer om att öppna butiker också, men det blir framöver. Nu gör vi som sagt en försiktig lansering, sa Experts koncernchef Ronny Blomseth till Computer Sweden i början av januari.

I och med att Power nu, enligt källor, får tillgång till Media Markts varuhus innebär det att intåget på den svenska marknaden kommer gå relativt snabbt.

– Det här innebär en helt ny situation på hemelektronikmarknaden i Sverige med ännu hårdare konkurrens, säger en källa till Market.

Norska Expert har dock förnekat att några förhandlingar mellan kedjorna pågår. Media Markt i Sverige har heller inte velat kommentera uppgifterna och hänvisar till ägarbolaget Media Saturn i Tyskland.

Media Saturn har svarat med att man "inte kommenterar rykten".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Media Markt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.